Musique & Art

Muziekonderwijs op een ludieke en gestructureerde manier. Elk op zijn eigen ritme. Leren terwijl u uzelf ontplooit. Een ontdekkingstocht door de culturele rijkdom van de muziek die verder gaat dan partituren en noten.

De Espace Musique & Art van de vzw Carmen-Elena Rotaru biedt u de kans om muziek te leren op een verrassende manier!

Muziekonderwijs

Muziek leren draait in de eerste plaats om de ontmoeting tussen een leerling en een leraar. Ons onderwijs vertrekt dan ook vanuit de muzikale beleving en ervaring van elke leerling. Daarom kan iedereen deelnemen aan onze cursussen. Van de allerkleinsten (vanaf 3,5 jaar) tot oudere personen, van beginners tot gevorderde muzikanten, van piano tot gitaar en zang.

Ons team van muziekleraren dompelt u onder in de muziek en combineert opleiding met plezier. Vanaf de eerste les leert u uw instrument te bespelen en maakt u kennis met de theoretische aspecten.

De Espace Musique & Art is gevestigd in een rustig gelegen en goed bereikbaar gebouw in Ukkel voorzien van alle comfort, waar u niet alleen terecht kunt voor lessen, maar voor nog veel meer. Zo bieden we stages aan, concerten of zelfs audities om uw muzikale horizon verder te verruimen.

Muziek om anderen te helpen

De Espace Musique & Art bekommert zich ook om kinderen die gehospitaliseerd zijn en voor wie muziek therapeutisch kan werken. Daarom geven de leerkrachten van de Espace Musique & Art geregeld les in het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Maar niet alleen kinderen hebben baat bij muziek. Zo verplaatsen we ons ook graag naar andere instellingen, zoals rusthuizen.

Tot uw dienst: ons team

Alles begon met de ontmoeting tussen Carmen-Elena Rotaru, een vermaard muzikante, en Claude Fontaine, bestuurder van verschillende vennootschappen en succesvol manager, maar ook liefhebber van klassieke muziek. Ze beslisten hun kennis te bundelen en een goed georganiseerde structuur op te zetten, waar mensen op een hoogstaande manier muziek kunnen leren! Onze muziekleraren dompelen hun cursisten onder in de muziek en combineren opleiding met plezier. Vanaf de eerste les leren ze hun instrument te bespelen en maken ze kennis met de theoretische aspecten. De Espace Musique & Art bestaat uit een team van doorgewinterde muzikanten onder de meesterlijke leiding van Carmen-Elena Rotaru. Elk van hen beheerst het instrument dat hij of zij onderwijst tot in de perfectie. En uiteraard worden onze filosofie en onderwijspedagogie, waarbij theorie en speelpraktijk worden gecombineerd, naar de letter toegepast. Verder vind jij ook een lijst met de lesgever per instrument en ook de administratieve team van Espace Musique & Art.

In een rustige en goed bereikbare omgeving

Wij ontvangen onze leerlingen in een omgeving die bijzonder geschikt is voor muziekonderwijs: een luchtig gebouw in Ukkel met ruime lokalen die rust uitademen. Dicht bij alles, maar toch in een idyllisch kader. Buiten de lesuren hebt u toegang tot het gebouw om te oefenen of gewoon om naar hartenlust te musiceren! U mag trouwens op elk moment gebruik maken van de instrumenten die u tijdens de lessen leert bespelen.

Fotogalerij

Bekijk onze fotogalerij over de Espace Musique & Art, maar ook de mooiste momenten van al onze evenementen.