Leer muziek spelen

Muziek begint altijd met een instrument. Dat is onze opvatting van muziekonderwijs, maar wij voegen er ook allerlei andere elementen aan toe die samen een geheel vormen. Ontdek onze globale pedagogische aanpak, de instrumenten die u kunt leren bespelen en de verschillende formules die wij aanbieden aan cursussen en categorieën leerlingen.

Het instrument als vertrekpunt

Muziek is een geheel. Er zijn natuurlijk het instrument, de solfège en de partituur, maar nog heel wat andere dingen zoals de culturele en historische context en achtergrond. Die totaalbenadering vormt de essentie van ons muziekonderwijs. Maar het vertrekpunt is altijd het instrument! Elke leerling krijgt vanaf de eerste minuten een instrument in handen, want daarmee begint alles …

De muziek in al haar facetten

Deze eerste kennismaking dient als basis om te starten met andere facetten van het onderwijs, zoals muziek lezen van het blad, solfègeoefeningen of de geschiedenis achter de creatie van een stuk. Dat onderwijs wordt gegeven op het ritme van elke leerling, afhankelijk van zijn of haar muzikale voorkennis, capaciteiten en voorkeuren. Maar ook de inhoud van de ontmoeting tussen leerling en leraar wordt door deze factoren bepaald.

Elke nieuwe fase en elk nieuw stuk dat op het instrument wordt gespeeld maken het mogelijk om gelijktijdig te vorderen in het geheel van de vakken. Deze multidisciplinaire aanpak zal de leerling een ruimere visie geven en de muziek aanvullen. Alles gebeurt op een ludieke maar tegelijk intensieve manier. Want om te worden gewaardeerd en begrepen is muziek een ervaring die men in de eerste plaats moet beleven!

De instrumenten

Welk instrument u ook wilt leren bespelen, onze algemene en praktische pedagogie blijft dezelfde. Momenteel bieden wij u de volgende lessen aan:

  • zang,
  • piano,
  • gitaar,
  • viool,
  • cello,
  • batterij,
  • theater,
  • klarinet,
  • saxofoon,
  • fluit.

Maar wij passen ons aanbod regelmatig aan volgens de vraag van onze cursisten!

Formules en tarieven

De Espace Musique et Art is een school die openstaat voor iedereen. Vanaf 3,5 jaar en zonder leeftijdsgrens: iedereen kan met muziek beginnen op elk ogenblik in het leven! Om de lessen te laten evolueren op het ritme van elke leerling, geven wij de voorkeur aan een individuele benadering. De enige groepssessies worden georganiseerd voor de allerkleinsten, van 3,5 tot 12 jaar. Het doel hiervan is het muzikaal gevoel te bevorderen om zo geleidelijk de wereld van de muziek binnen te gaan!

Groepslessen voor de allerkleinsten of individuele lessen: u kiest de formule die het best bij uw smaak en uw niveau past!

Wij verwelkomen ook leerlingen van het conservatorium die zich optimaal willen voorbereiden op hun examens of sommige muzikale leemtes willen opvullen. Onze leraren zijn allen opgeleid aan scholen en conservatoria met internationale faam en zullen de leerlingen helpen om in alle gewenste sereniteit vorderingen te maken.